Menu Sluiten

hervatten trainingen senioren – coronaproof

De afgelopen weken heeft het senioren volleybal stilgelegen en ook door de extra lockdown maatregelen nogmaals 2 weken, terwijl de jeugd de afgelopen weken nog wel heeft door kunnen trainen. Nu hebben wij de mogelijkheid om weer te trainen binnen de geldende regels. Wij volgen hierin het advies van de Nevobo en de overheid.

Uitgangspunt binnen Fusion Rotterdam is: maximaal 4 personen per heel volleybalveld en alleen tijdens het sporten of training geven is een mondkapje niet verplicht.

Dringend verzoek aan de trainers/groepen: stop 5 min eerder met de training en zorg dat het team de hal zo spoedig mogelijk verlaat. Zo kan de nieuwe groep veilig en op afstand de hal kan betreden.

Op die manier kan altijd de 1,5m gewaarborgd blijven, blokkeren op een (bij het net) aangevallen bal is vanzelfsprekend niet toegestaan aangezien dit binnen de 1,5 meter is. Zolang de trainer buiten het veld staat tellen wij deze niet mee.
Om dit te realiseren hebben wij met alle seniorenteams contact gehad en zijn wij tot het volgende trainingsschema gekomen:

Oefeningen nodig die je op 1,5m uit kunt voeren? De Nevobo heeft er een aantal voor je op een rijtje gezet!

Wij kunnen dit alleen maar doen als iedereen zich aan de regels houdt! Alleen dan kunnen we blijven sporten! Op het maximum aantal spelers per veld zijn geen uitzonderingen mogelijk, volg de tabel hierboven. Indien wij merken dat teams of trainers de regels niet naleven kunnen wij besluiten dit team de toegang tot de hal te ontzeggen.

Wij hopen jullie allen weer snel en veilig in de hal te zien!