Menu Sluiten

Onze shirtsponsor Breadbox Shipping

Breadbox shirtsponsor

In het afgelopen seizoen hebben wij een aantal nieuwe sponsors mogen begroeten. Waaronder Breadbox Shipping Lines als shirtsponsor van al onze jongensteams. Tijd voor een kennismaking! 

Gevestigd op de bovenste verdieping (de 27e) aan de Blaak 555 kijkt Joris Bakker, eigenaar/directeur van Breadbox Shipping Lines, uit over de stad.

“Dit is het voormalig kantoor van Fortis bank en is nu een bedrijfsverzamelgebouw. Na een lange periode van leegstand kregen wij de kans om dit te huren. Voorheen zaten wij zo’n 20 jaar in Schiedam. Maar Schiedam ontwikkelt zich nauwelijks. Veel leegstand in het centrum. Rotterdam ontwikkelt zich juist heel positief, heeft ook een internationale uitstraling. Dat past uitstekend bij ons bedrijf.” 

Breadbox kantoor
Een mooi bruggetje naar Breadbox Shipping Lines. Simpele vraag: wat doen jullie? 
“Wij zijn een scheepstransportbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in transport van en naar West-Afrika. Met negen eigen schepen (red: zie de foto van hun ‘vlaggenschip’ de Stellina) en een wisselend aantal gehuurde schepen varen wij op routes van Europa tot Zuid-Afrika om producten naar West-Afrika te vervoeren. West-Afrika is vooral een afnemer en wat minder een leverancier.” 
Breadbox schip
Aan de hand van hun website breadbox-shipping.com legt Joris uit hoe zij te werk gaan:

“Het principe werkt als volgt: stel, je hebt een lading producten in Turkije die naar Dakar moet, maar het is te weinig om een heel schip te huren. Dan bieden wij ladingruimte aan en nemen jouw producten mee op onze scheepsroutes. Het is dus eigenlijk een soort puzzel met lading die wij in een haven krijgen aangeboden, vrachtruimte en vaarroutes. Wij zijn hier heel goed in en hebben hier inmiddels een uitstekende naam mee opgebouwd.” 

Wij kijken ondertussen op de website waarop je live de schepen kunt volgen. Geen containers?

“Nee, wij zijn gespecialiseerd in alle producten die juist NIET in containers vervoerd worden. Denk aan cement in zakken, partijen staal, graafmachines/kranen en andere grote objecten die niet in een container passen. Vandaar dat al onze schepen uitgerust zijn met kranen. Je kan je voorstellen dat in West- Afrika de havens minder goed zijn uitgerust, dan dat we in Rotterdam gewend zijn. Dus moeten onze schepen zelf hun vracht op de kade plaatsen. Hierbij varen wij ook de rivieren op, om havens dieper in land te bereiken. Mede om die reden hebben onze schepen een beperkte diepgang.” 

Jij hebt dit bedrijf zelf opgericht?

 “Ja, ik ben oprichter en eigenaar van dit mooie bedrijf. Ik werkte al langer in het scheepstransport en zag een kans om uien efficiënter van Nederland naar West-Afrika, de grootste afzetmarkt voor uien, te vervoeren. Met dat idee heb ik in 2000 Breadbox opgericht. En dat was gelijk een succes. Inmiddels werken hier 15 collega’s op kantoor en hebben wij vaste vertegenwoordigers in verschillende havens op onze scheepsroutes.”

Wat betekent Breadbox eigenlijk?

“Dat is ‘straattaal’ voor je onderbuikgevoel. Het kompas waarop ik graag zaken doe. Heel veel op gevoel.”

Breadbox logo shirtsponsor
Ben jij zelf een Rotterdammert???

“Van origine niet; ik ben een geboren Hagenees. Maar de afgelopen jaren woonde ik met mijn gezin in het mooie Drenthe. Mijn vrouw en ik wilden onze drie kinderen in een groene omgeving op laten groeien.”

En nu woon je hartje Rotterdam?!

“Ja, de kinderen zijn inmiddels aan het einde van hun pubertijd. Dan is Drenthe ook wel weer stil. Daarnaast willen zij gaan studeren, dus dan is Rotterdam een logischere plek. En ik wilde graag in de buurt van mijn werk hier in Rotterdam wonen. Inmiddels voel ik mijzelf wel sterk verbonden met deze stad. Ik ben ook een fanatiek Feyenoord supporter.”

Herkenbaar! We beleven mooie tijden.

“Ja, ik zit elke thuiswedstrijd in de Kuip. Daar hebben we vier stoelen in de speciale Shipping Club. Een business club gericht op havenbedrijven. Erg gezellig!”

Wat heb je met volleybal?

“Nou, mijn kinderen hebben het in Dwingeloo (red: DOK volleybalvereniging) gespeeld. Een blauwe maandag, dat wel. Nu rijden mijn dochters paard en voetbalt mijn zoon bij de jeugd van Excelsior. Ikzelf heb eigenlijk altijd gevoetbald. Dus ik heb wel wat met teamsporten en het verenigingsleven.”

Wij zijn als club hartstikke blij dat jullie als sponsor aan onze club zijn verbonden. Maar hoe ben je eigenlijk bij ons terecht gekomen?

“Joris begint te lachen: Dat heeft met de hardnekkigheid van jullie penningmeester Mike te maken! Ik werk al jaren samen met Mike voor mijn financiële boekhouding. Op een dag belde hij me op, maar kwam maar niet ter zake. Het leek of hij een vraag niet durfde te stellen.

Uiteindelijk kwam het hoge woord er uit: of wij Fusion Rotterdam willen sponsoren. Dus ik antwoordde: ik ken die club helemaal niet! Maar laten we zeggen, dat Mike me wist te overtuigen. Had hij me nog een shirt beloofd met mijn Breadbox Shipping er op…die heb ik natuurlijk nooit gezien.”

Breadbox shirtsponsor
“Hoho” roep ik snel: dit gesprek is nog niet ten einde! Maar wel het teken om daadwerkelijk mijn cadeau uit te reiken.

“Hartstikke leuk! Dankjewel. Kan mijn zoon binnenkort de kwart marathon mee lopen hier in Rotterdam!”

Heb je nog een boodschap voor de (jeugd-)leden van Fusion Rotterdam?

“Ik vind het echt essentieel dat de jeugd sport en daarmee hun energie kwijt kan. Vrienden maken en met elkaar strijden. Je deelt lief en leed. Sporten voor de jeugd is super belangrijk. En ik wens de Fusionners daar veel plezier mee!”

Mag ik jullie uitnodigen voor ons bedrijfstoernooi op donderdag 15 juni?

“Heel leuk. Ik ben zelf dan op vakantie, maar ik denk dat ik wel een team op de been kan brengen. En ik weet ook wel iemand die ik er aan toe voeg!”

Ken ik hem of haar???

Nou inderdaad…lacht Joris veelbetekenend. (Mike, maak je borst maar nat!)

Joris en Breadbox Shipping Lines dank voor het leuke gesprek. Een mooi bedrijf om trots op te zijn!
Namens onze vereniging nogmaals dank dat jullie ons als sponsors steunen en er aan bijdragen dat de sport betaalbaar blijft en de club na moeilijke corona jaren toch financieel gezond blijft.
Graag tot in de Alexanderhal!