Menu Sluiten

…op z’n Rotterdams…

We mogen weer. Op zijn Rotterdams: en nu om het eggie! Vanaf vandaag wordt de competitie weer hervat. Op de bekende Mijn Volleybal-app of -website zie je het programma. 

Op de website van Nevobo staat het volgende:


“Competitieherstart te vroeg
Voor sommige teams komt de herstart van de competitie nog te vroeg. Zij hebben door omstandigheden de trainingen nog nauwelijks kunnen opstarten en zien het moeten spelen van wedstrijden deze week als een te groot risico op blessures. Er zijn ook teams die graag van start willen. Er is daarom voor gekozen de wedstrijden vanaf vandaag wel in het programma te laten staan. Maar als teams deze week nog niet willen/kunnen, wordt daar soepel mee omgesprongen. Die wedstrijden worden in dat geval op uitgesteld gezet, en in onderling overleg met de tegenstander zal dan naar een nieuwe datum gezocht moeten worden.

Afmelden van wedstrijden
Op het moment dat door coronabesmettingen of bovenstaande reden de wedstrijd moet worden afgezegd vragen we jullie de tegenstander, de aangewezen official en de Nevobo hierover te informeren. Let op: Het indienen van een wijzigingsverzoek wordt door ons niet gezien als afmelding voor de wedstrijd, zeker niet op de wedstrijddag zelf. Een afmelding kan NIET via www.nevobo.nl gedaan worden, maar moet altijd via e-mail, indien ruim van te voren, anders telefonisch.


Bijvoorbeeld: aankomende donderdag zou eigenlijk heren 2 uit spelen tegen Erasmus Volley. Deze is nu verzet.

Let op: het is niet dat wij jullie oproepen om hoe dan ook te spelen of juist af te zeggen…dat is jullie eigen afweging; dit zijn in ieder geval de spelregels.

Daarnaast stelt de Nevobo:


“Voorwaarden sport: trainen en competitie 
Om in groepsverband binnensport te beoefenen is een coronatoegangsbewijs vereist voor iedereen vanaf 18 jaar. Dit geldt dus ook voor het spelen van wedstrijden in competitieverband. Daarbij is het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar verplicht en is ook de 1,5 meter afstandsregel van kracht, tenzij je volleybalt. Zowel trainingen als competitiewedstrijden mogen  22.00 uur plaatsvinden.

Voorwaarden toeschouwers 
Toeschouwers zijn ook weer welkom in de tribunes. Wel moet iedereen vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs tonen bij het bezoeken van een amateursportwedstrijd en vanaf 13 jaar bij een topsportwedstrijd, een mondkapje dragen bij verplaatsing en 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Tenzij de bezoekers tot hetzelfde gezin behoren. Toeschouwers moeten om 22.00 uur de tribunes verlaten. 

Voorwaarden gebruik kantine 
Ook de kantine mag weer in gebruik worden genomen. Ook hiervoor geldt dat er een coronatoegangsbewijs getoond moet worden vanaf 18 jaar bij entree, 1,5 meter afstand gehouden moet worden tot elkaar en is het dragen van een mondkapje bij verplaatsing verplicht. Ook is een vaste zitplaats verplicht. Eenmaal plaatsgenomen, dan mag het mondkapje af. Voor afhaal is een coronatoegangsbewijs niet verplicht. De kantine moet om 22.00 uur haar deuren sluiten. Wel mag de kantine na 22.00 uur openblijven voor afhaal. 

Uitzonderingen coronatoegangsbewijs 
Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie. Dit betekent dat zowel betaalde als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten. “


Al met al goed nieuws! Laten wij hopen dat wij de competitie nu ook af kunnen maken.

Voor degene die dit weekend spelen: veel succes en plezier.

Make us proud!