Menu Sluiten

Wedstrijdverslag DS1

Maak jij ook een wedstrijdverslag van jouw team? Stuur hem naar weekbericht@fusionrotterdam.nl. Die wordt dan ook op de site geplaatst!

Afgelopen donderdag de 28e mei stond voor dames 1 de uitgestelde wedstrijd tegen Next Volley dames 2 op het programma. Een uitdagende wedstrijd tegen een voor ons opvallende tegenstander. Want de uitwedstrijd wisten wij met 2-3 te winnen, terwijl Next toen echt 2e stond.

Eind april staat Next inmiddels 4e met 2x zo veel punten als wij. Zou een stunt wederom mogelijk zijn?

Zonder de absente Joëlle treedt Fusion in de 1e set aan met de bekende opstelling: Eva, Tessa, Nikki, Samantha, Sara, Esther en Isa. En we hebben er zin in. Onder aanvoering van een bijzonder alerte Esther schieten onze dames uit de startblokken en staat het binnen no time 10-2! Next staat erbij en kijkt ernaar. En alhoewel de gasten vanaf dat moment meer weerwerk bieden, komt onze trots nauwelijks in gevaar. Tijdens deze set versterkt Lara een periode de verdediging en valt Charlotte in voor Isa. Met 25-19 neemt Fusion een 1-0 voorsprong in sets.

In set 2 dezelfde startopstelling. De beginfase gaat gelijk op, waarna wij via een blok van Sara een kleine voorsprong nemen: 9-6. Next komt echter weer dichterbij en zelfs weer op voorsprong, waarna coach Robin opnieuw enkele rotaties voor Lara als extra verdediger kiest. Het blijft in deze set dicht bij elkaar en via standen 15-15 en 19-19 naderen wij de slotfase. Hierin is, ondanks uitstekende verdedigend werk van Tessa, Next Volley net wat gelukkiger: 23-25.

In set 3 mag Charlotte als dia blijven staan. De dames uit Dordrecht hebben in de voorgaande set vertrouwen getankt en lopen uit naar 2-6. Solide services van Esther en Charlotte brengen de voorsprong terug bij Fusion (10-8). Onder toeziend oog van aardig wat publiek, waaronder diverse jeugdleden (tof dat jullie er waren jongens!), loopt Fusion gestaag verder uit. Wat opvalt is dat Eva in deze wedstrijd het bijna net zo druk heeft met setten als verdedigen, maar beide doet ze dan ook uitstekend. Setstand 25-19.

Tegen de tijd dat set 4 begint, begint ook Feyenoord-Olympique Marseille op groot scherm in de kantine. Gelukkig hebben we grote ramen tussen kantine en hal waardoor de aandacht keurig verdeeld wordt.

Na een wederom gelijk opgaand begin (5-5) is Next scherper en loopt uit naar 5-11. Tijd voor een time out. Robin heeft het deze avond druk met het bij de les houden van onze meiden, maar wel met succes: 11-12. Hierna heeft Next Volley toch weer de overhand en lijkt de set eenvoudig naar zich toe te trekken. Onze meiden geven weer wat gas bij en buigen via de service van Sara een 15-19 achterstand om naar een 21-19. De gasten verdedigen echter hardnekkig en de rally’s worden lang. Een spannende slotfase leidt tot een matchpoint voor Fusion…die wij echter niet weten te verzilveren. Sterker nog, de eindstand deze set: 24-26.

Onze dames laten zich bij de start van de 5e set niet afleiden door de goals van Feyenoord (en daarbij horende herrie). Na een geplaatste smash van Sara, een blok van Sam en de beroemde, droge klap van Esther vraagt de tegenstander een time out aan (4-1). Dat helpt; ze komen terug tot 4-4. Het initiatief ligt weer bij een geweldig spelende Esther met een blok gevolgd door een ace. Nikki strak door het midden en een kanonskogel van Isa brengen de wisselstand op 8-6.  Hierin is Fusion duidelijk de betere. Bij een stand van 11-8 mag Eva aan haar service beginnen. Een 1-2-3tje tussen Sam, Eva en Sara maakt 12-8. Eva volgt met een ace. Foutje tegenstander en matchpoint: een lange rally eindigend in een schitterende smash van Sara die de terugkomende bal netjes uit kijkt. Gewonnen!

Conclusie: Een erg leuke wedstrijd, met een team dat voor elkaar streed en gewoon hartstikke goed speelde. Het verschil tussen Next en Fusion ligt deels in de stabiele service van Fusion en het vaak uitslaan door de Dordtenaren. Verdedigend en aanvallend verschilt het niet zo veel. Mooi om te zien dat wij vandaag meer blokken dan anders en dat we vol voor elke bal gingen. Mooi dames…trots op jullie!

En dat ook Feyenoord met 3-2 wist te winnen deze avond…maakte het feestje compleet. Het bleef nog lang onrustig in de kantine!