Menu Sluiten

Vervolg huidig seizoen en consequenties seizoen 2021-2022

Misschien heb je het bericht op nevobo.nl langs zien komen, waarin de bond beschrijft dat het afronden van de competitie dit seizoen niet meer haalbaar blijkt. Wat betekent dit precies? De Nevobo geeft antwoord.

Huidige seizoen:
We willen wel graag de mogelijkheid bieden om alsnog wedstrijden te kunnen spelen dit seizoen, als we weer mogen opstarten. Dat zal niet meer om een eindeklassering inclusief P/D gaan. Dit is niet haalbaar, zelfs als we in mei doorspelen Het is namelijk niet haalbaar om de halve competitie, die we hiervoor als minimum hebben gesteld, uit te kunnen spelen. De ruimte die wij van de verenigingen kregen in de peiling die wij eerder dit seizoen hebben gehouden voor het doorspelen in mei, is daarvoor niet voldoende gebleken.
We kunnen ons indenken dat een deel van jullie (teams) nu al weet dat ze sowieso niet meer willen spelen dit seizoen. In dat geval horen we dat graag z.s.m., zodat we de wedstrijden van die teams kunnen laten vervallen. Uiteraard heeft dit geen consequenties voor de speelrechten in het seizoen 2021-2022. Voor de teams die nog wel willen spelen zullen hiervoor in de basis de wedstrijden worden aangehouden die vanaf 1 maart al in het programma staan tot het einde van het seizoen. Eventueel aangevuld met een deel van de wedstrijden die zonder datum in het systeem staan. Deze mogen ingepland worden, als daar ruimte voor is. Mogelijk worden door ons nog wat wijzigingen doorgevoerd op basis van terugtrekkingen. Alle wedstrijden vóór 1 maart worden uit het concept programma gehaald.

Jullie kunnen t.z.t. dit conceptprogramma voor de periode vanaf 1 maart verder optimaliseren. Het programma staat in concept klaar in de periode 23 januari t/m 12 februari.
Afhankelijk van de besluiten vanuit de overheid worden er indien nodig ook nog speelweken in de maand maart door ons uit het programma gehaald.
Voor zowel recreanten- als CMV-toernooien geldt hetzelfde. We willen ook daarin de mogelijkheid bieden om toernooien te spelen, maar zijn daarbij uiteraard afhankelijk van de besluitvorming vanuit kabinet.

NOJK:
Ook met betrekking tot het NOJK hebben we de keuze moeten maken om deze definitief niet door laten gaan dit seizoen.

Indeling richting volgende seizoen:
Aangezien er geen sprake is van promotie en degradatie behouden alle teams hun recht op plaatsing in dezelfde klasse en/of divisie.
Voor de 1e klasse en lager zal met ingang van het seizoen 2021-2022 bovendien sprake zijn van vrije inschrijving. Zie hiervoor ook het betreffende bericht op onze site. Dit voorstel is in het najaar van 2020 door 70% van de respondenten omarmd. De Bondsraad heeft hier vervolgens mee ingestemd.
Over deze vrije inschrijving zal bij het openstellen van de inschrijving voor het seizoen 2021-2022 nog verder worden gecommuniceerd.